Články

přeposlat článek tisknout
DOMINATION TOUR aneb putování death metalistů na Golgothu > ROTTING CHRIST, MALEVOLENT CREATION, MYSTIC CIRCLE, INCANTATION, NEURAXIS, HARM

DOMINATION TOUR aneb putování death metalistů na Golgothu > ROTTING CHRIST, MALEVOLENT CREATION, MYSTIC CIRCLE, INCANTATION, NEURAXIS, HARM

  • kdy: 25.2.2007
  • kde: Brno, Fléda

V Brně není nuda. Občas jsou tam Incantation, furt je tam Kocmanka, co nehraje v Mahenově divadle, v Janáčkově divadle je prý jen opera a balet. Kubrick se nejmenoval Michal...a vůbec KURWA MÁŠ...666-UNHOLY BLASPHEMIES-666!!! McEntee má vousy. Culross skvělý kopáky.

Hups, no tak tohle bude dílo hodné kritiky. Valím se za svejma elektronickejma cajkama a v tom telefon. No jako slušný člověk ho zvednu a Zmetek. Jeho dotaz, totiž konstatování, znělo „jestli nejedeš zítra na Incantation, si gay.“ Já jsem si nejdřív stěžoval na finanční situaci, ale za gaye jsem být nechtěl. No tak jsem věděl, že po noční směně jedu holt do Brna a nepřijdu ani o svou srdcovku Inacantation a možná uvidím a Malevolent creation a Neuraxis.
Cesta v 10:30 Florenc a plán cesty najít Flédu, vidět Incantation a stihnout autobus ve 23:45 domů. Cestou se bavíme nad Zmetkovou džískou se střihem roku 1938. Následně nás jako deathmetalový dvojčata zaujalo v nabídce Student Agency zinařské čtivo. Konkrétně fanziny Paparazzi a Maxim. Nutno podotknout, že jsme objevili netušené kvality naší zinařské scény, že už se u nás časopisy nevěnují jen death metalu, ale kulturní rozhled našich zinařů roste. Na D1 jsme potkali zácpu, jak jinak, takže jsme dorazili do Brna o cca 30minut později a krásy Brna jsem našli v restauraci Gargano, kuřecí steaky a Budvar desítka nás přesvědčily, že všude dobře, v Brně nejlíp. Páč byla obsluha milá a nám chutnalo, seděli jsme v Garganu cca dvě a půl hodinky a kecali o hudbě. Naše závěry?
Stravinskij ve Svědcení jara dal základy slamu, Necrophagist nejsou na první desce takový hejvííí medl, Shaune Kelley je BŮH, Suffocation jsou BOZI, Incantation ČERTI, Autopsy jsou SLIZKÝ a Broken Hope taky v něčem a někde i víc, serialisté jsou divný, Stockhausen je ještě divnější, máme rádi old school... kdyby Vám přišlo, že žereme divný věci, není to tak. My je pijeme a občas jich vypijeme hodně.
To už nám bylo jasné, že nás volají vrchní čerti, tak jsme se dali z centra jedničkou směrem na Flédu. Zjistili jsme odkdy budou lístky, abychom zjistili, že máme hlad. Pizzerie s levnou pizzou a běžně drahou Steličkou nám zkrátila na chvilku čas. To nás ovšem již od šaliny zdravila první atrakce dnešního dne. Kocmanka nás vítá po svém očistném dni. No, ale dneska nám umělkyně byla jakási zasplíněná, ale jak viděla naše retardované němé tváře (slíbila nám, že se kvůli naší srsti stane členkou Svobody zvířat), určitě by začala vrtět ocasem, kdyby ovšem nějaký měla. Ona, totiž není fena, ale pohledná mladá umělkyně se slabostí pro retardované metalové tváře. Tak jsme tak kecali o životě, dělali okolo sebe paroháče, ničili Kocmanku proč nehraje v Mahenově divadle. Když jsme to opakovali, po asi stodevadesatéšesté a půlté, už měla pocit, že nám death metal leze na mozek (má pravdu, ale proto nás má ráda) a začala nás kárat, že není umělkyně, ale plave v pudinku a bude maximálně obsluhovat v non-stopu násosky. Což nám přišlo fér, protože v non-stopu bychom ji potkávali častěji než v divadle (tedy vůbec říkali si, že to byl spíš Yetti než skutečná osoba, když dělá něco v divadle místo na Incantation). No nic, chvíli jsme kecali a tu píše Bizzi, kdy napíšu tu a tu recenzi a já píšu zpět, že jsem na Incantation. On ať zkusím akreditaci a Ravena.
No Kocmanka šla zkoušet do divadla jak vypadá mladá rozlítaná slečna, ale stejně by s náma raději pila pivo, protože nás má ráda a my máme rádi ji, ale John McEntee je holt naše oblíbená osobnost. Čili jsme se nešli koukat na zkoušející umělkyni, ale volala nás krev 666-UNHOLY BLASPHEMIES!!! Zmetek si šel pro lístek a já šel osocnout akreditačku. Akce již běžela a já štastnej jak blecha jsem zjistil, že Havran neřekl víckrát ne dokonce ani mě, ani mě neposlal do prdele, ale říkal „jasně, na MJC je to publikovaný dlouho“ a dokonce se Střpaslíčka tázal, jestli bude fotit. Nefotil. Organizace, tudíž zupa a já ještě jednou poděkuji.

Co ovšem tak zupa a profi není, jsem já. Když jsme přišel do klubu, hrála kapela, o které Vám povím, že byla zérovaná a kluci s punčochama na rukou měli svátek a dle mého skromného typu to byli HARM. Hm, nebudu si nic vymýšlet, jak jsem je pochopil nebo nepochopil, šel jsem na pivo a kecat s Shindym a Zmetkem k distru.
No nic, ale to trvalo chvilinku, protože po zkérovaných klucích se na stage hrnuli Neuraxis, které sice vůbec neposlouchám, páč na můj vkus je to moc melodický, ale zase jako muzička kvalitní a muzikanti moc slušně hrající. Nejdřív na mě už šly mrákoty, neboť jsem nespal a únava byla značná, ale to bylo chvilku, Neuraxis hráli jako o život a já si říkal, že jsem je podcenil. Fakt pěkný setík a myslím, že kdo dorazil byl konfrontován s kvalitní kapelou. Sympatický blok mi však v určitém bodě trošku zkazil náladu, ne tím jak Neuraxis blastovali, ale zpěvák nám sdělil, že následující kapelou nebudou Incantation, ale kašpárkové divadlo Mystic Circle.
No a mě bylo jasný, že potáhnu opět Zmetka do herny vedle a poté, co jsme s Shindym dali Colu jsme do herny skutečně šli a dobře udělali. Potkali jsme Reefa, jak si vede dva hochy od Neuraxis k rozhovoru. Tak jsme to poslouchali a zároveň jsme sledovali, jak se nějaká holka snaží na MTV vypadat jako Carmen Electra pomocí plastických operací. Nicméně od hochů z Neuraxis zaznělo jméno Intervalle Bizzare. Tak jsem se s nimi dal do řeči a páčil jsem, co nejvíc věcí ohledně skvostu jménem Negativa.

Čili takto:
NEGATIVA jsou skvělý muzikanti.
Koncert odehráli skutečně doma pouze jeden.
Trval něco přes dvacet minutek.
Do Evropy by je možná někdo dostal.
Podle rozhovorů není však jasné, jestli to nebude až po plnometrážním kotouči.

No nic, s klukama jsme se rozloučili, protože naši koně se měli již za pár okamžičků začít znesvědcovat FLÉDU a to byl pořádný důvod, abych se prodral až do kotle a házel parohy na všechny strany a neustále řval HAIL TO GOAT!!! 666 UNHOLY BLASPHEMIES!!! Házel řepou jak v pubertě. Super vystoupení. Trio John McEntee (UNHOLYAXE & BLASPHEMYCOW), Roberto Lizarraga (APOCALYPSEDETONATIONS), Jim Roe (BLASTINGHELFIRE) ženilo čerty, že jsem zapomněl na Origin a spol. během třiceti sekund. Tohle je prostě srdcovka. Světelná show povětšinou červená a rouhání na plný koule. John McEntee s elegantním čertovským vousem předváděl, jak to vlastně s tou sírou v New Yorku je. Bassmajtr Roberto svou image taky nevypadal jako kdyby vypadl z emo kapely a výprodeje uplakanců. Samotný set? Nechyběly klasy typu Ibex Moon, Decimate Christendom, Shadows from the Ancient Empire nebo bouřlivě přijatá Profanation, která byla uváděná i s polskou hláškou KURWA MÁŠ, kdy John proklínal všechny svatý a kdoví jaký jiný... já byl v sedmém pekle a dokonce jsem se ocitl na chvilku v pařícím davu. Co bylo na Incantation sympatické, že předvedli klasu ze všech desek a měl jsem pocit, že původní drummer nahradil v tomto setu Kyla Severna víc jak dostatečně. Holt důkaz, že ne do každé muziky sedí i takový borec typu legendárního Dave Culrosse a v jistých momentech může v takto pojaté hudbě působit nepatřičně. Na tento typ pravěkého old schoolu je třeba v sobě mít tu správnou síru a právě Jim Roe ji měl ten večer víc než na rozdávání. Působivý blok. Z kapely byl cítit na 200% nemocný duch, snoubený s geniální atmosférou a téměř okamžitě identifikovatelným rifforámem. Mazec show. Srdce jen plesalo, i když chápu, že bych na redakční radě byl s deskami INCANTATION vykázán nejmíň na Sibiř. Já se bavil skvěle a jeden z pekelně zapáchajících adeptů na koncert roku je za mnou. 666 UNHOLY BLASPHEMIES!!!!
Ups opět pokec u Shindyho stánku na levnou krásu, kde jsem potkal Ratiškovické očouzence Destroying Divinity a hned jsem věděl, že tohle si chasníci nemohli nechat ujít a já měl o důvod k radosti víc. Ups, ale co čert nechtěl, museli jsme spěchat na bus a tak z Malevolent Creation napíšu, že začínali klasicky Eve of the Apocalypse. Culross válcoval jak hovado, kytaristi se ve stopkách občas moc nescházeli. Hoffman měl na svoje poměry i vcelku pěvecký den, ale rohatejžel to bude vše. Museli jsme mazat domů.
Bus jsme stihli, nadšeně probrali Incantation, na pohodu Neuraxis a Malevolent Creation. V Brně jsme se měli fajn. Akce byla pojatá pěkně. Fléda je myslím dost dobrá lokace a ozvučení akce bylo také na úrovni. Výtka by snad mohla putovat jen k začátku akce, který mohl být možná volen trošku dříve, přeci jen Rotting Christ končili na 100% po půlnoci (ne, že by mi to zrovna v jejich případě vadilo :-))). Druhá strana věci je, že naše vina, že jsme tak spěchali domu. Tak jako tak akce z toho, co jsme prožili, byla parádní. Myslím, že spokojených se našlo mnohem více.
PS: S TEBOU ME BAVI SVET v buse unplugged mě bavil jak cyp. 666 UNHOLY BLASPHEMIES. HAIL TO GOAT!!!

Jiné názory


Přispěj do diskuze

zobrazit vše

tyvole to je aspon report.) hele nevite nekdo jestli ty busy jeste fungujou a jestli fungujou i v opacnym smeru?

Luboš: super dikec za doplneni, ze by jich ten report potreboval hehe
Zymoid : dikec galerie hehe

Rotting končili až v jednu, na Zvonařku najížděj celou noc (po druhej prej každej 10-15 min.) busy s čoboláckýma gastarbajtrama, za 145 sem jel Nitrou, v půl šestý v Práglu s malým intermezzem doma rovnou do hokny, to jen takovej typ 13.5.;-)

Čoveče kde jsi byl furt zalezlej, že sem tě tam neviděl??
PS: Tady jsou nějaký fotky, sice jsou úplně na piču, ale na doplnění snad postačí:
zymoid.rajce.idnes.cz/Domination_tour_2007_-_Brno,_Fleda_25.2.2007/

jsem totiž někde četl, že s ním už něchtějí mít nic společného

jak se věci mění

omluva

Heh...v Malevolentech už Kyle nějakej ten pátek nehejká...jinak po Eve... dali Multiple Stabwounds, nicméně loni v Abatonu (už s Hoffmanem prosím) jim to lezlo líp.JInak 10/10 za tu restauračku, móc milé...

aktuálně

diskuze