Články

přeposlat článek tisknout

FEST OF MAD #2 >> Godless Truth, Isacaarum, Pigsty, Alienation Mental, Sarcom, Penysyfilis

  • kdy: 18.3.2006
  • kde: Praha, Matrix

INTRO…
V sobotu 18/03/2006 se okolo 19:00 schylovalo k druhému kolu Fest Of Mad. Doufejme, že se z tohoto festivalu stane tradice… ale k tomu se ještě dostaneme. Jistě se shodneme, že pro spokojenost, jak vystupujících, tak i fanoušků, je zapotřebí zajistit několik podstatných „drobností“. Místo, zvuk, zázemí. To vše má na bedrech organizátor. A ten je prvním bodem naší jízdy pánové a dámy.

MÁRNICE…
Možná toho chlapíka znáte. Je to taková veselá kopa, ale hlavně je to člověk na svém místě. Pokud se doslechnete jako člen kapely, že bude chystat další koncert, vetřete se mu do přízně. Pokud se to doslechnete jako fanoušek, tak navštivte jím pořádaný koncert. V tu zmiňovanou sobotu vše klapalo jak mělo. A zato mohl ON, ano ON… Márnice. Za zmínku také stojí v českých luzích a hájích málo vídaný jev a tím ten večer byl Jürgen Zajíc coby technik pro bicí. DÍKY Márnice, DÍKY Jürgene.

MATRIX…
Dalším bodem je klub. Podzemní bunkr, kde může zvěř (rozuměj kapely i fandové) tropit alotrie jak dlouho chce, byl dobrou volbou. Velký prostor před podiem, dostatek místa k sezení, obří backstage… super super super (pouze škoda toho rozbitého nákladního výtahu, celou neděli jsem se snažil navinout si ruku zpět do normálních rozměrů. Ty škopky se pronesou).

SOUNDMASTER…
Za mixpultem ten večer stál opravdu borec. Zvuk byl čitelný, válcoval vše živé a přitom byl v rozumném volume spektru. Není nad to, když zvukař ví, co od zvuku chce a jak toho docílit.

BACKSTAGE…
Toto je v Matrixu opravdu kapitola sama pro sebe. Pro kapely je skoro stejně velký prostor jako pro celý koncert. Sezení, žrádýlko, chlastáníčko, hajzlíky, sprcha… opět se odvolávám na bod s názvem MÁRNICE. 18/03/2006 byl srovnán český „ug“ na úroveň toho, s čím se kapely mohou potkat v zahraničí. Prostě super support pro vystupující.

INTERMEZZO…
Tak to byl takový (delší) úvod. Nyní přistupme vážení k zdrbnutí, ten večer vystupujících, hudebních těles…

PENISYFYLYS…
Ač tito floutkové nemají ještě žádný zářez (rozuměj nahrávku), jsou koncertně poměrně aktivní. Materiál se pomalu rozrůstá a tříbí. Buďme zvědaví, co z nich do budoucna vypadne. Penisyfylys se vrhli do svého setu s vervou a podařilo se jim k podiu dostat většinu dosavadní audience, která se začínala trousit do sálu (v ten moment se jednalo o více než 200 lidí). Absolutně nesnáším škatulkování a přiřazování, ale je mi jasné, že by měli čtenáři mít představu o co se jednalo… jdem na to. Směs sypacího, hutného death metalu míchaného s pomalými těžkotonážními masážemi.

SARCOM…
Jejich set mne posadil na prdel. Jak to charakterizovat? Hustokvas podpořený super instrumentálními výkony, nadhledem a suverénním přístupem. Je škoda, že se chlapci moc neprezentují v zahraničí a že nejsou (pokud vím) u nějakého agilního labelu. Protože to, co předvedli, mělo na živo opravdu koule a fanouškové to dávali jasně najevo. Měli jsme možnost zaslechnout dva nové songy, co prý nikdo neslyšel. Zároveň jsme neměli možnost slyšet virbl, protože zlobil kabel, ale to bylo záhy vyřešeno zvukařem šikulou. Pak kucí zamávali a jako že odejdou, na to fanouškové jako že ne, no a tak se přidávalo.

ALIENATION MENTAL…
Bez komentáře… to by měl psát někdo jiný než já. Jen snad… myslím že se nám to docela povedlo :-)
Bizz: Oki, a tak tedy jo, když někdo jiný, aspoň trošku něco. Taky si myslím, že se vám to docela povedlo! :-) Ač ten večer plnou hlavu chujovin… na Mentálky jsem si (stejně jako na každou bandu aspoň chvilku) čas našel. Hódně rychlej a přesnej set se supr zvukem představující i novou tvář Mentálních Vetřelců. Rychlost, bubenická pestrost, houpání a Milanovo snažení se chvílemi i zpívat dělá z této kapely jedno z nejzajímavějších hudebních spojení naší scény.

PIGSTY…
Má cenu něco psát o Pigsty? Já bych jejich styl pojmenoval: instantní hyper thc energie. Poprvé v životě jsem viděl jak lidi paří i při krátké zvukovce před setem kapely, neuvěřitelné. Pak přišlo oblíbené Topinkovo vtipkování… raz dva tři a otevřelo se peklo. Takhle se hraje moderní grind core. Je tedy fakt, že nejsem zcela objektivní, protože se mi líbí vše, co kdy nahráli :-), ale i kdybych je ten večer viděl poprvé v životě, nemohl bych jinak než sršet superlativy… jejich vystoupení mělo šílený drive: PRASATA PRASATA PRASATA!

ISACAARUM…
Z backstage se začínal linout zápach krve, spermatu a poševního sekretu. Českobudějovičáci světového formátu se chystali sedřít z nás kůži zaživa. Shibari Kata and Other Practices v přímém přenosu mohlo začít. Basa… Bicí… Kytara… tak postupně probíhal nástup na podium… Chrlič krve se také dostavil a kulometoidní mazec mohl začít. Osazenstvo začalo šílet. Krev tekla po stěnách. Image, přímočarost, energie, profesionalita. Tito úchylní strýčkové mne nenechali na pochybách, že se jedná o světovou kapelu v rámci stylu… ještě teď mne bolí krční svaly (a to nejsem žádný pařmen). Sem tam se na podiu objevil i nějaký ten perverzní fanoušek osahávající si bradavky, aby v zápětí s holou zadnicí skočil do již více než třísethlavého davu… byla to neuvěřitelná jízda.

GODLESS TRUTH…
Vystoupení Holomóčáků předcházela delší zvukovka (bylo to však jenom dobře) a nervozita (zbytečná) staronového bicmena Pavla Pavlíka. Byl představen i nový kytarista. Jednalo se o první vystoupení v této sestavě. Zároveň se jednalo o vůbec první prezentaci nového materiálu po Arrogance of Supreme Power. GT předvedli supersehraný set. Excelentní výkony všech srážely přímo do kolen. Nebojím se říci, že olomoučáci mají momentálně nejlepčejší sestavu, co jsem u nich viděl (akorát bych do sestavy narouboval ještě nějakého šikovného basáka). Set představil hlavně nový materiál. CD jsem ještě neslyšel, ale koncertně se jedná o vskutku silný materiál. Super tečka.

OUTRO…
Podtrženo sečteno, zupa večírek, kdo tam nebyl, tak si může akorát tak drbat palici. Dovolím si ještě pouze komentář k tomuto reportu, je to můj první a asi i poslední report, nechal jsem se do něj navrtat Hobludou z ://tuberculosis.cz.. tak se omlouvám těm, které to popudilo :-)

mentál (AM drummer)

---- -- ---- -- ---- -- ----
://penisifis.wz.cz
://alienation-mental.wz.cz
://pigsty.biz
://isacaarum.wz.cz
://godlesstruth.com

://matrixklub.cz
by Krypl

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze