Články

přeposlat článek tisknout
FIT OF RAGE VI. > Macabre, Cataract, The Switch, MadeByTheFire, Dive

FIT OF RAGE VI. > Macabre, Cataract, The Switch, MadeByTheFire, Dive

  • kdy: 19.-20.8.2005
  • kde: Beroun, Pivovar

Ačkoliv se šestý ročník Fit Of Rage přesunul blíže ku Praze, a byl, dle mého názoru, lépe situován oproti Mariánským lázním, návštěvou ho poctili jen necelé

tři stovky návštěvníku a to je sakra málo!!! Těžko říct, proč tomu tak bylo, snad přehršle festivalů konajících se během léta nebo že by špatné obsazení? Že by američtí zabijáci Macabre nebyli dostatečně velkou hvězdou pro rozmazlené posluchače (zřejmě ne, když ani Kayzr nebyl :))? No nic, nechme polemik a podívejme se na některé kapely, které mne během festivalu zaujaly. Doufám, že nikoho neurazím, ale dovolil jsem si vynechat takové kapely, které nedorazily (Abused, Hypnos), které nijak nevybočovaly , na které se těším příště, páč určitě překvapí (Deheth C, Positive Mind), a ty, které jsem neviděl (Dissolving Of Prodigy, Inhumate, Silent Stream Of Godless Elegy, Devilyn, Darzamat...), páč jsem frčel do Plzně na MadeByTheFire podruhé!!!
No a teď k těm vydařenějším účin-kujícím... První kapela, která stála za pozornost se jmenovala The.Switch /px1/. O této příbramské kapele, vítězi soutěže Jim Beam Music, jsem slyšel jen samou chválu, a musím potvrdit, že zaslouženou... Kapelu nijak nezaskočilo řidší publikum a důkladnězpracovávala posluchače svým energickým emo coreovým setem. Skvělý zvuk celé toto vystoupení jen umocňoval. Bravo.

report_175_px3

Hvězdou večera se pro mě stali švýcarští Cataract. Jejich energií našláplý thrash rozproudil v žilách krev a některým i porost na hlavě. Není co dodat, snad jen méně poslouchat Slayer a dělat více různorodé písničky :). Suma sumárum shrnu jejich vystoupení slovy jednoho návštěvníka "...supr muzika na koncert, ale doma bych si to nepustil." (disease).
Ačkoliv Macabre /px2/ nepatřili k těm vydařenějším kapelám večera (festivalu), nelze se o nich nezmínit... Po thrashové smršti se skvělým zvukem od Cataract vyzněl set Macabre dost chabě... Ani převládající vály ze Sinister Slaughter mě nedokázaly zbavit pocitu, že Macabre nejsou kompaktní, nehraje jim to dohromady a že maj na hovno zvuk... Nejlepší momenty jsem zaznamenal mezi skladbami, kdy si kytarista hrál s kytarovým syntezátorem. A to je na takovou legendu strašná bída. Anebo jsem možná hluchej a všem ostatním se to líbilo :).
Druhý den, až do mého odjezdu, rozhodně stály za pozornost plzeňské kapely Dive a MadeByTheFire /px3/. S Dive to bylo opět první setkání a hodně příjemné. Lehce

report_175_px4

ema, lehce hard coru a lehce Korn a instrumentálně i pěvecky (a to bývá největší kámen úrazu všech kapel) přesvědčivé. Rozhodně se na tuto kapelku zaměřím.
O druhých Plzeňanech MadeByTheFire, kteří valí svůj meshcore, lze snad jen konstatovat, že byli hodně dobří. Zvuk byl také v pořádku, dokonce byl slyšet i Ondrův řeff :) Nicméně pokud porovnám toto vystoupení s večerním v klubu Jekyll & Hide, tak to byla sračka :). Ne tak docela, ale klub je klub.
A to je vše přátelé zeleného údolí...

p lay l is t _ F O R_ 2 0 0 5:
pátek – Concrete, G.O.R.E., In Articulo Mortis, Feeble Minded, The.Switch, Hypnos, Cataract (Ch), Macabre (Usa), Tortharry, Abused, Gomorrha (D)
sobota – Blasphemer, E.O.S., Morrior, X-Core, Draco Hypnalis, Deheth C, Mater Monstifera, Dive, Strangemind, Madebythefire, Positive Mind, Animal Hate, Dissolving Of Prodigy, Inhumate (Fra), Silent Stream Of Godless Elegy, Devilyn (Pl), Dying Passion, Darzamat (Pl), Lex Talionis (Fra), Underside

..:://fitofrage.czechian.net

Jiné názory

Přihlašte se pro přidávání vlastních komentářů.

aktuálně

diskuze