Soundgarden

Novinky ze světa filmu (13. týden)

Koho uslyšíme na soundtracku k The Avengers? Která herečka si zahraje novou Carrie? A který film málem doběhl Temného rytíře v tržbách za první víkend promítání? To vše a něco navíc v dnešních novinkách!

Cate Blanchett

Podle povídkové sbírky australského spisovatele Tima Wintona (více o něm na wiki) natočí 17 australských režisérů a herců snímek The Turning. Jako režiséři si odbudou svůj debut Cate Blanchett, Mia Wasikowka či David Wenham (Faramir z Pána prstenů). Každý režisér zpracuje jednu z povídek, které vyprávějí o zdánlivě nepropojených událostech a zvratech (často spojených tématem drog, výčitek svědomí či přátelství), které však jako celek vytvářejí jednu zápletku a propojují se prostřednictvím postav a objektů.
 
Fenomén CSI před pár lety zaútočil na detektivní televizní tvorbu. Autor sérií „vědeckých kriminálek“ Anthony E. Zuiker se rozhodl vytvořit projekt jménem Cybergeddon. Na podzim by měl se scénáristou Milesem (píše scénář k The Tomb se Stallonem a Schwarzeneggerem) začít tvořit seriál, který bude prostřednictvím příběhů zkoumat sílící vlnu počítačového zločinu v návaznosti na internet, sociální sítě či hry. Požádal o spolupráci společnost Symantec (antivir Norton). Zajímavé, budeme se těšit na bližší informace.
 

Hunger Games

Minulý týden jsme se zmínili o finanční ztrátě, kterou u Disneyho utrpěli kvůli Johnu Carterovi: Mezi dvěma světy. Paradoxně také američtí Muži, kteří nenávidí ženy, budou prý pro MGM ztrátoví. Sice stáli 90 milionů dolarů a vydělali 230, ale studio nacpalo hodně peněz do marketingu a čekalo cca o 10% vyšší zisk. U nepřístupného filmu možná přemrštěné ambice. Na opačném pólu se ocitly Hunger Games, které během prvního promítacího víkendu vydělaly 155 milionů dolarů, nejvíce po posledním Harry Potterovi a Temném rytíři.
 
George Orwell to s odhadem stavu společnosti v roce 1984 naštěstí netrefil. Jeho kniha je nicméně klasickým dílem (nejen) britské literatury a dočkala se několika filmových adaptací (přímo v roce 1984 jednu natočil Michael RadfordJohem Hurtem a Richardem Burtonem). Společnosti Imagine Entertainment and LBI Entertainment chystají další. O obsahu se netřeba zmiňovat. Mezi producenty patří Brian Grazer či Ron Howard a na výpravě by se měl podílet výtvarník Shepard Fairey.
 

Chloe Moretz

MGM chystá nové filmové zpracování Kingovy románové prvotiny Carrie. Do hlavní role uvažovalo studio o několika herečkách, včetně Dakoty Fanning či Emily Browning, nakonec však oficiálně oslovilo Chloë Moretz (HitGirl z Kick-Ass). Zdá se, že Moretz nám dala v Let Me In malou ochutnávku a jako Carrie nám ukáže, jak dokáže pohledem zmasakrovat celý středoškolský ples. V roli náboženstvím posedlé matky by režisérka Kimberly Peirce (Kluci nepláčou) ráda viděla Jodie Foster nebo Julianne Moore. V původním zpracování Briana De Palmy z roku 1976 hrála Carrie Sissey Spacek.
 
A na závěr několik drobných novinek z The Avengers, tentokrát hudebních.  Na soundtrack k filmu nahráli po 15 (a Black Rain z výběrovky) první skladbu Soundgarden. Kratičkou ukázku z Live to Rise si můžete pustit zde, nicméně zatím bez zpěvu, což je zrovna u Soundgarden trochu na nic... Na soundtracku uslyšíme dále Rise Against, Papa Roach či Scotta Weilanda. U nás má film premiéru 3. 5., soundtrack bude v online prodeji od 1. 5. Podrobněji zde.

aktuálně

diskuze