House of Cards od Davida Finchera

Novinky ze světa filmu (47. týden)

Které z očekávaných hitů Warner Bros. poběží v IMAXu? Jak vypadá politický seriál Davida Finchera? Jakého si Hugh Laurie zahraje piráta? To a další zajímavůstky v sobotních filmových novinkách.

Liam Neeson

Liam Neeson je jednoznačně nejpřekvapivější akční machr posledních pár let. A pořád ho to baví! Má prý zájem o hlavní roli ve filmu The All-Nighter, kde si zahraje nájemného vraha, který je nucen jít po svém bývalém šéfovi, aby zajistil bezpečí pro svou rodinu. Takže se na něj samozřejmě slétnou policajti i neřádi. V dalším filmu scénáristy Brada Ingelsbyho Out of Furnace o muži, který po návratu z vězení musí pomstít smrt svého bratra, uvidíme Christiana Balea, Zoe Saldanu či Caseyho Afflecka.
 
Pro fanoušky Doctora Who tu máme upoutávku na Vánoční speciál!
 
A máme tu ještě dva zajímavé trailery. Prvním je seriál Davida Finchera House of Cards, remake britského příběhu o šedé eminenci politiky, která tahá za všechny nitky a když mu chtějí vzít vrchol jeho kariéry, začne hrát hodně špinavou hru. Americkou verzi Francise Underwooda ztvární Kevin Spacey. Svou reputaci se pokusí po Souboji Titánů pokusí napravit režisér Louis Leterrier, a to stylovým thrillerem Now You See Me o skupině iluzionistů, kteří během svých vystoupení vykrádají vzdálené banky a peníze vrací lidem v sále. Tudíž se nemohou vyhnout setkání s agenty FBI. Film je hvězdně obsazen (Jesse Eisenberg, Marc Ruffalo, Michael Caine, Morgan Freeman či Woody Harelsson) a trailer je více než povedený a lákavý!
 

Hugh Laurie

Hugh Laurie se vrátí do televize a s britským přízvukem! Zahraje si piráta Blackbearda v novém seriálu NBC Crossbones. Povede ho Neil Cross (tvůrce Luthera) a odehrávat se bude na počátku 18. století na Bahamách, ve městě New Providence ovládaném anglickým pirátem Edwardem Teachem. Protože je hrozbou pro námořní obchod, je na něj poslán vrah v přestrojení, který se však s komunitou pirátů a samotným kapitánem začne sbližovat. Zatím se počítá s 10 epizodami.
 
Warner Bros. uzavřeli smlouvu s IMAX Corporation na tvorbu a distribuci až 20 filmů pro IMAX kinosály v příštích třech letech. Spolupráce společností začala v roce 2003 (a za některé kusy jsme vděčni!) a pokračovat bude očekávanými trháky jako Muž z oceli (nový Superman), Pacific Rim – Útok na Zemi, Gravity či Hobit: The Desolation of Smaug.
 
To si tak jednou obléknete klaunský kostým a už ho nesundáte. To se stane hrdinovi hororu z produkce Eliho Rotha Clown, který si jej pořídí na oslavu narozenin svého syna a nejen že ho již nedokáže svléknout, ale postihne ho i s kostýmem spojená kletba. Pomáhat mu s ní bude zkušený profesionální klaun v podání švédského herce Petera Stormara. Takže další šíření fobie z klaunů.
 

Mladý Sherlock Holmes

I když volná práva na dílo Arthura Conana Doylea nám dala Sherlocka, umožňují bohužel i další méně nadějné projekty jako je remake Mladého Sherlocka Holmese. Původní film z roku 1985 je velice dobře hodnocen, pod produkční taktovkou Steven Spielberga a v režii Barryho Levinsona (Spáči, Vrtěti psem) obsahoval první cele digitálně vytvořenou postavu a dokonce byl za triky nominován na Oscara. A napsal ho Chris Columbus. Ten se jako producent bude podílet i na remakeu. Napsat by ho měl kdosi, kdo napsal nějaké DVD animáky. A dostane moderní háv. Mdloby na tebe, Columbusi! Mladý Watson vůbec nepřipomíná jistého čaroděje…


Přispěj do diskuze

   D.: Liam Neeson nejprekvapivejsi akcni machr? si teda zadnou jeho akcni roli co by stala za rec nevybavuju. Eli Roth by moh byt dobrej.  
tvl, D.?!

   brutusáček: D.: "Qui Gon Jinn" voe!  
jo.

   D.: Liam Neeson nejprekvapivejsi akcni machr? si teda zadnou jeho akcni roli co by stala za rec nevybavuju. Eli Roth by moh byt dobrej.  
Nejen star wars, právě Taken, Grey, Batman Begins konec konců.... tak není to akce ve stylu Stallone/Schwazenegger, ale já se nebojím to tak nazvat.

   D.: Liam Neeson nejprekvapivejsi akcni machr? si teda zadnou jeho akcni roli co by stala za rec nevybavuju. Eli Roth by moh byt dobrej.  
"Qui Gon Jinn" voe!

Liam Neeson nejprekvapivejsi akcni machr? si teda zadnou jeho akcni roli co by stala za rec nevybavuju. Eli Roth by moh byt dobrej.

Now You See Me vypada fantasticky! Videl jste nekdo druhy Taken? V prnim Liam valel!

aktuálně

diskuze