Login Search
Amon Tobin

Amon Tobin


Žánr:

IDM, ambient, electronic, trip hop, drum and bass, breakbeat

Založeno:

1996, Rio de Janeiro

Současný label:

neuvedeno

Sestava:

Amon Tobin - DJ, producent, hudebník, syntezátor, perkuse, sampler
Marast databáze Myspace Homepage Wikipedia

Diskografie


Biografie

Narodil se v brazilském Rio de Janeiru. V mládí často cestoval mezi Brazílií a Portugalskem, aby se nakonec usadil ve Velké Británii, kde se začal zajímat o hip hop, jungle a jazz. Nejprve pod jménem Cujo, které převzal z románu Stephena Kinga, vydal čtyři EP a album Adventures in foam. Pod jménem Amon Tobin pracuje od roku 1996, kdy získal smlouvu s hudebním vydavatelstvím Ninja tune.
V roce 2003 na sebe upozornil skladbou Saboteur z alba Supermodified, která se stala titulní skladbou filmu Loupež po italsku. V roce 2005 složil hudbu k počítačové hře Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory a v následujícím roce složil hudbu k maďarskému filmu György Pálfiho Taxidermia.

Jeho hudba je žánrově těžko zařaditelná a založená na tvořivém využití samplů a zvukových efektů. Jako zdroj samplů využívá vše od starých nahrávek, přes akustické zvuky až po rachot motocyklů. Zvuky pak různě vrství a deformuje, čímž vytváří svou vlastní kompozici. Jeho hudba často tíhne k retrojazzu, ambientu a psychedelii.

Diskografie
Alba:
Adventures in Foam (Ninebar, 1996) (pod jménem Cujo, znovu vydáno u Ninja Tune, 2002)
Bricolage (Ninja Tune, 1997)
Permutation (Ninja Tune, 1998)
Supermodified (Ninja Tune, 2000)
Out from Out Where (Ninja Tune, 2002)
Chaos Theory - Splinter Cell 3 Soundtrack (Ninja Tune, 2005)
Foley Room (Ninja Tune, 2007)

Kompilace
Verbal Remixes & Collaborations' (2003)
Solid Steel Presents Amon Tobin: Recorded Live (Ninja Tune, 2004)

Singly a EP
Curfew (1995) (pod jménem Cujo)
The Remixes (1996) (pod jménem Cujo)
Creatures (1996)
Chomp Samba (1997)
Mission (1997)
Pirahna Breaks (1997)
Like Regular Chickensv (Danny Breaks & Dillinja Remixes) (1998)
4 Ton Mantis (2000)
Slowly (2000)
East To West (2002)
Verbal (2002)
Angel Of Theft (2004) (as Player)
The Lighthouse (2005)
Bloodstone EP (2007)
Kitchen Sink Remixes (2007)

Podobné kapely

PEEPING TOM - Peeping Tom

PEEPING TOM - Peeping Tom

Autor: 85 Uživatelé: 87

„Neposlouchám rádio, ale kdyby ano, chtěl bych, aby to znělo podobně. Tohle je moje verze pop music. Svým způsobem je to pro mě cvičení: vzal jsem všech...

THE CINEMATIC ORCHESTRA - Ma Fleur

THE CINEMATIC ORCHESTRA - Ma Fleur

Autor: 70 Uživatelé: -

Londýnské vydavatelství Ninja Tune má dobrý čich na kvalitní interprety. Ať již to je elektronika (Amon Tobin), nu jazz (Yppah, Jaga Jazzist) nebo prost...

Noři MoHa! s Drama Jacqua (cz) zítra v Brně

Noři MoHa! s Drama Jacqua (cz) zítra v Brně

KAZZZZM! SESSION uvádí MoHa! (NOR) a Drama Jacqua (CZ) 7. Duben 2009 / Od 21:00 Brno / Klub Tuner (dříve Boro, Křenová 75, Brno)Vstup: 90,- KčTvůrč...

Kino, BBYB - grindcore je příjemná hudba k plážovému badmintonu

Kino, BBYB - grindcore je příjemná hudba k plážovému badmintonu

Dneska si už ani nemusíte píchat heroin do oční bulvy, abyste se dostali mezi opravdu zvláštní lidi; na akcích typu Obscene Extreme či Fekal Party se můžete setkat opravdu s ledaským. Pokud někdo i zde svým zjevem vyniká, začíná to být už na pováženou. Když pak ještě navíc zjistíte, že se zmítá na ještěří rychtě na podiu, kde s kumpány pouští do acid beatů Björk a kvičí grindovým voxem, musíte se ho nutně zeptat na jeho duševní zdraví.